Razmišljala sam šta se lepo slaže sa cimetom u našim koricama, narandža je bila moj prvi izbor. Ova torta je laka za spremanje, prvo što imate gotove korice i drugo što fil nije težak za pripremu.
Razmišljala sam šta se lepo slaže sa cimetom u našim koricama, narandža je bila moj prvi izbor. Ova torta je laka za spremanje, prvo što imate gotove korice i drugo što fil nije težak za pripremu.
800ml – soka od ceđene narandže
200ml – vode
200g – šećera
130g – gustina
250ml – slatke pavlake
Nacediti sok od narandže (meni je trebalo 6-7 većih narandži), u sok dodati 200ml vode. Vodu dodajemo da ublažimo kiselinu narandže. Podelite razblaženi sok u dva dela. 600ml soka stavite da kuvate. Ostatak soka pomešajte sa gustinom, šećerom i dve narendane kore pomorandže (narandžu rendati do belog dela, beli deo narandže je gorak), mešati dok se šećer ne otopi i dok se grudvice gustina ne razbiju.
Kada sok provri dodati pripremljenu smesu i kuvati na tihoj vatri dok se smesa ne zgusne. Kada se smesa skuva sklonite je sa vatre i prebacite u posudu za mešanje, prohladite par minitu i smesu pokrijte samolepljivom folijom tako da folija bude na površini smese (to radimo da bi sprečili hvatanje kore na površini). Smesu treba dobro prohladiti.
U drugoj posudi umutite 200ml slatke pavlake, zatim u slatku pavlaku postepeno dodajete po par kašika prohlađene smese sa narandžom i mutite dok sve ne sjedinite.
Kada ste sjedinili slatku pavlaku i smesu sa narandžom dodajte jos 50ml slatke pavlake i blago umutite kako bi se malo razredio fil i dobila kremasta struktura .
Nafilujte korice.Za dekorisanje mozete umutiti slag kao što sam ja to uradila ili preliti čokoladom.
Prijatno
Sva prava zadržava Slatki Studio Medea
