Razmišljala sam šta se lepo slaže sa cimetom u našim koricama, narandža je bila moj prvi izbor. Ova torta je laka za spremanje, prvo što imate gotove korice i drugo što fil nije težak za pripremu.

Potrebni sastojci

800ml – soka od ceđene narandže

200ml – vode

200g – šećera

130g – gustina

250ml – slatke pavlake

Priprema

Nacediti sok od narandže (meni je trebalo 6-7 većih narandži), u sok dodati 200ml vode. Vodu dodajemo da ublažimo kiselinu narandže. Podelite razblaženi sok u dva dela. 600ml soka stavite da kuvate. Ostatak soka pomešajte sa gustinom, šećerom i dve narendane kore pomorandže (narandžu rendati do belog dela, beli deo narandže je gorak), mešati dok se šećer ne otopi i dok se grudvice gustina ne razbiju.

Kada sok provri dodati pripremljenu smesu i kuvati na tihoj vatri dok se smesa ne zgusne. Kada se smesa skuva sklonite je sa vatre i prebacite u posudu za mešanje, prohladite par minitu i smesu pokrijte samolepljivom folijom tako da folija bude na površini smese (to radimo da bi sprečili hvatanje kore na površini). Smesu treba dobro prohladiti.

U drugoj posudi umutite 200ml slatke pavlake, zatim u slatku pavlaku  postepeno dodajete po par kašika prohlađene smese sa narandžom i mutite dok sve ne sjedinite.

Kada ste sjedinili slatku pavlaku i smesu sa narandžom dodajte jos 50ml slatke pavlake i blago umutite kako bi se malo razredio fil i dobila kremasta struktura .

Nafilujte korice.Za dekorisanje mozete umutiti slag kao što sam ja to uradila ili  preliti čokoladom.

Prijatno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *