Ova torta je pravo iznenađenje, prvo što je pripremio moj suprug a drugo kako je torta dobro ispala.
Na našu sreću moj suprug meri i zapisuje sastojke pre nego sto ih upotrebi.
Pošto je torta nastala spontao i nije bila planirana za slikanje otud i samo jedna slika koja pokazuje tortu.
Pošto je recept jednostavan ja ću ga preneti više rečima neko slikom.
300g – putera
260g – šecera u prahu
250ml – mleka
500g – oraha
1 kašičica ekstrata od vanile
1 pakovanje mojih korica
Prvo treba pripremiti orahe, 500g oraha izblendati u blenderu tako da bude što sitnije. Zatim zagrejte mleko do ključanja i prelijte izbledane orahe i promešajte. Dok se pareni orasi hlade pripremite u drugoj posudi puter i šećer u prahu. Umutite puter i šećer u prahu da se sjedine i dodajte kašičicu ekstrata od vanile. Kada zavrsite sa mućenjem putera sa sećerom i vanilom dodajte orahe i promešajte da se lepo sjedini.
Pošto ste završili pripremu fila možete da filujete tortu, vodite računa o temperaturi fila pošto od temperature zavisi gustina fila. (toplije-ređe, hladnije-gušće)
Na svaku od korica stavite po 6 kašika fila.
Posle filovanja ostavite tortu u frižideru da se fil stegne i korice malo opuste.