Medovik sa orasima

Ova torta je pravo iznenađenje, prvo što je pripremio moj suprug a drugo kako je torta dobro ispala.

Na našu sreću moj suprug meri i zapisuje sastojke pre nego sto ih upotrebi.

Pošto je torta nastala spontao i nije bila planirana za slikanje otud i samo jedna slika koja pokazuje tortu.

Pošto je recept jednostavan ja ću ga preneti više rečima neko slikom.

Potrebni sastojci

300g – putera

260g – šecera u prahu

250ml – mleka

500g – oraha

1 kašičica ekstrata od vanile

1 pakovanje mojih korica

Priprema

Prvo treba pripremiti orahe, 500g oraha izblendati u blenderu tako da bude što sitnije. Zatim zagrejte mleko do ključanja i prelijte izbledane orahe i promešajte. Dok se pareni orasi hlade pripremite u drugoj posudi puter i šećer u prahu. Umutite puter i šećer u prahu da se sjedine i dodajte kašičicu ekstrata od vanile. Kada zavrsite sa mućenjem putera sa sećerom i vanilom dodajte orahe i promešajte da se lepo sjedini.

Pošto ste završili pripremu fila možete da filujete tortu,  vodite računa o temperaturi fila pošto od temperature zavisi gustina fila. (toplije-ređe, hladnije-gušće)

Na svaku od korica stavite po 6 kašika fila.

Posle filovanja ostavite tortu u frižideru da se fil stegne i korice malo opuste.

A sada trik nestajanja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *